Det skrider fremad for IA København

Det hører i den grad til sjældenhederne at politiske partier opretter afdelinger i udlandet, men for det grønlandske parti IA er det ikke desto mindre tilfældet. lokalafdelingen i København har fået lavet formål og vedtægter og sidst på måneden bliver der valgt bestyrelse.
Skrevet af Peter Troelsen
24. september 2013 08:24

Der er indkaldt til generalforsamling på lørdag d. 28. september, hvor partiet indbyder alle med interesse for grønlændere i Danmark til at engagere sig. Når generalforsamlingen er veloverstået er der middag og underholdning til de fremmødte.

-Der har været fokus på befolkningstilstrømningen mellem Grønland og Danmark på det sidste. Der er stadig dog en del mangler om viden og årsager ang. mobiliteten inden for Rigsfællesskabet, fortæller den nuværende formand for IA København Ortu Mørch Olsen.

IA KBH vil også sætte fokus på de grønlandske sociale projekter i Danmark som er hårdt ramt af manglende finansiering. Et problem som partiets Folketingsmedlem Sara Olsvig også har haft fokus på i sit arbejde i Folketinget.

-Når Danmark fungerer som Grønlands yderkantsområde på godt og ondt, så skal det sociale sikkerhedsnet i Danmark gavne dem, der har brug for det”, siger Ortu Mørch Olsen.