Det læste vi om i 2011

Fjeldgængere hører ikke blot fortiden til, de lever i bedste velgående og viger ikke tilbage fra at angribe uskyldige rensdyrjægere. Nyheden om de farlige fjeldgængere røg direkte til tops som den mest læste i hele 2011.
Skrevet af Louise M. Kleemann
05. januar 2012 11:16

Historien om Amaasa Olsen, der i august måned blev angrebet af et par fjeldgængere mens han var på rensdyrjagt i bunden af Nassuttooq, blev således læst 4.774 gange.

Der er dog et stykke vej ned til den anden mest læste nyhed, der blev bragt i maj måned.  Palle Christiansen, der netop var tiltrådt som naalakkersuisoq for uddannelse, luftede tankede om at lade bygdebørn fortsætte skolegangen i byerne allerede fra 7. klasse og ikke som i dag, hvor det er fra 9. klasse. Denne udmelding blev i skarpe vendinger kritiseret af den afgåede naalakkersuisoq for området, Mimi Karlsen. Nyheden blev læst  ikke færre end 2.678 gange.

Det er ikke hver dag, at vi hører historier om sprængningsarbejdere, der bliver ramt af stråling mens de arbejder på en byggegrund i Nuuk. Nyheden blev bragt på den ene dag om året hvor medierne vrimler med  usædvanlige nyheder, der nødvendigvis ikke hænger sammen med virkeligheden. Hvorvidt læserne troede på nyheden melder historien ikke noget om. Men underholdningsværdien var ikke til at tage fejl af. Nyheden endte nemlig som den tredje mest læste nyhed i hele sidste år.

Nedenfor kan du se de mest læste nyheder i hele 2011:

Fjeldgængere i Nassuttooq, læst af 4.774

Mimi kritiserer Palle, læst af 2.678

Nuuk Bycenters fremtid hænger i en tynd tråd, læst af 2.375

Ove Karl Berthelsen afviser inhabilitet, læst af 2.157

Jordskælv i Sisimiut, læst af 2.006

Tidligere chef anholdt for underslæb, læst af 1.915

'I burde skamme jer', læst af 1.866

IMAK: Det er en skandale, læst af 1.809

Hillary Clinton er landet, læst af 1.798

Hvad betyder Minik og Ivalo?, læst af 1.706