Det Grønlandske Hus i København vil forbedre undervisningsmateriale om Grønland

Lærebøgerne om Grønland til elever i Folkeskolen er for få og for uddaterede. Det mener Det Grønlandske Hus i København, der vil søsætte et projekt, der skal tilbyde skolerne bedre materialer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
25. marts 2013 06:55

Et team af medarbejdere i Det Grønlandske Hus i København arbejder på et nyt projekt, der skal tilbyde bedre undervisningsmaterialer til elever på mellemtrinnet i den danske Folkeskole, især som en mulighed for emneugen. Materialerne skal bygges op over en række aktuelle emner som for eksempel fiskeri, råstoffer og infrastruktur. Formålet er at tegne et portræt af et Grønland, der er en del af en global verden.

- Der er ikke særlig mange danske børn, der ved, hvad er hverdagen for grønlandske børn i dag, kun hvad man historisk set har beskæftiget sig med og om fangst og naturen. Der er ikke særlig stor viden om det samfundsmæssige liv i Grønland i dag, siger projektleder Mille Schiermacher.

- De burde for eksempel vide, at grønlandske børn også kan tale engelsk, spille computerspil og ikke kun er ude i naturen hele tiden, siger hun.

Danske skoleelevers viden om Grønland er et emne, der med jævne mellemrum dukker op. For nyligt har det færøske folketingsmedlem Edmund Joensen spurgt undervisningsministeren, om hun vil gøre noget for at kræve Grønland og Færøerne som en del af pensum i skolerne.

Personligt mener Mille Schiermacher, at en stor del af problemet kan løses ved at skabe bedre undervisningsmaterialer.

- Der er simpelthen brug for mere undervisningsmateriale for at skabe mere viden. Jeg ved ikke, om jeg synes, det er nødvendigt at lovgive om emnet som sådan. Jeg tror, at hvis man laver noget materiale, der er godt, så vil lærerne også bruge det. Det er ikke fordi efterspørgslen ikke er der, siger Mille Schiermacher.

Budgettet for projektet lyder på omkring 1 million kroner. Det Grønlandske Hus venter lige nu på svar fra Undervisningsministeriet, hvor en stor del af midlerne søges gennem.