Det fungerende Naalakkersuisuts beføjelser frem til valget

Selvstyrets lovkontor har udsendt en tjek-liste over, hvad det fungerende Naalakkersuisut egentlig kan foretage sig i tiden op til valget den 28. november for at sikre den fortsatte drift af Selvstyrets anliggender, som det udtrykkes i en pressemeddelelse.
Foto © : Simon Uldum/KNR
17. oktober 2014 07:03
Versionist Simon Uldum -

Lovkontoret understreger, at Naalakkersuisuts beslutningskompetence har afsæt i den midlertidige bevillingslov, som Finans- og Skatteudvalget vedtog forleden og som sikrede en et-årig forlængelse af servicekontrakterne på trafikområdet.
 
Bevillingsloven sikrer, at forhandlingerne med EU om en partnerskabsaftale på uddannelsesområdet for perioden 2014 til 2020 og fiskeriaftaler for årene 2016 til 2020, Men det skal ske indenfor nærmere bestemte bevillingsrammer, bemærker lovkontoret.
 
Herudover kan det fungerende Naalakkersuisut videreføre en række igangværende anlægsprojekter, projekteringsopgaver og påbegyndelse af reinvesteringer og saneringer af Selvstyrets udlejningsejendomme. Men det skal dog ske med Finans- og Skatteudvalgets godkendelse.
 
Det samme gælder salg af udlejningsboliger og tilbagetagning af boligstøttehuse.
 
Endelig kan Naalakkersuisuts muligheder for at træffe beslutninger udvides, men det skal ske med tilslutning fra de politisk valgte ledere eller gruppeformænd i Inatsisartut, oplyser Lovkontoret.