Der mangles flere terapigrupper

08. marts 2006 10:11

Når man oplever selvmord blandt pårørende eller venner, kan samtaleterapi være nødvendig for nogen. Sorggruppen, i forbindelse med selvmord, køres af frivillige i Nuuk, og Arthur Lennert Kristiansen, der er frivillig terapeut i selvmordsgruppen mener, at der burde være flere terapigrupper.

- Min umiddelbare mening er, at der er behov for det, og der er behov for mere. Der er allerede noget i gang, hvor Paarisa og kommunerne er i gang med noget. Men der mangles noget samtaleterapi på mange områder. Jeg har selv oplevet selvmord blandt mine forældre og pårørende. Jeg har mærket det på min krop, så jeg er selv i stand til at påtage mig den frivillige side af samtaleterapier.

Det sagde Arthur Lennert Kristiansen. Inge Poulsen har oplevet sorg gennem tab og af sine 2 børn ved sygdom og ulykke, og så har hun oplevet en nært pårørende begå selvmord. Hun mener, at samtaleterapi har hjulpet hende.

- Når man er i sorggruppen er det betryggende at vide, at der er andre der ved hvordan jeg har det, og jeg føler, at det har hjulpet mig meget. Jeg har på fornemmelsen at jeg føler mig stærkere til at komme videre med mit liv, siger Inge Poulsen

Hvert år begås der 50 selvmord i gennemsnittet i Grønland