Der bor flere i Grønland om sommeren

Der bor flere mennesker her i landet om sommeren end om vinteren. Det synes nu for første gang at kunne påvises sort på hvidt, oplyser Grønlands Statistik, efter de seneste to år at have lavet halvårlige befolkningsundersøgelser.
Skrevet af Mads Fisker
30. august 2011 09:52

1. juli i år boede der 56.890 personer i Grønland. Og det er 275 flere end 1. januar i år, men kun 112 flere end sommeren sidste år.

- Med dette års hovedtal tyder alt på, at der er tale om en almindelig forekommende sæsonvariation i befolkningens størrelse, som vi ikke tidligere har kunnet vise, skriver Grønlands Statistik i forbindelse med udgivelsen.

Befolkningsundersøgelsen viser desuden, at sommerens tilflytning i hvert fald i år kun sker i landets to største kommuner, Sermersooq og Qaasuitsup. Her var i begyndelsen af juli henholdsvis 127 og 142 flere indbyggere end ved nytår.

I Kujalleq og Qeqqata er udsvingene i år nærmest ikke eksisterende. Højest fem sjæle færre har hjemme i de to kommuner denne sommer i forhold til årsskiftet.

For de særligt interesserede kan vi da lige fortælle, at Sermersooq altså fortsat er landets største kommune med godt enogtyve et halvt tusinde indbyggere, Qaasuitsup følger efter med knap atten. I midtkommunen Qeqqata lever knap ti tusinde mennesker, mens omkring 7500 mennesker har hjemme i Kujalleq.