Foto: Camilla Dam/KNR

Demokraterne: Vi skal sammen med partierne forebygge aborter

Der er behov for en langsigtet strategi for at komme de høje aborttal til livs. De tidligere og nuværende forebyggelses indsatser har ikke ændret på det høje tal, siger Demokraternes ordfører Randi Vestergaard Evaldsen

Hun kalder på mere samarbejde partierne i mellem. Randi Vestergaard Evaldsen har stillet spørgsmål til Naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen, om hvilke initiativer sundhedsministeren vil foretage sig for at ændre på de gennemsnitlige 800 aborter, der bliver foretaget hvert år.

-Jeg ønskede at stille det her spørgsmål til sundhedsministeren da jeg efter observering ude i samfundet, har fået den opfattelse af at man benytter abort som prævention, siger Randi Vestergaard Evaldsen fra Demokraterne.

Hun spurgte sundhedsministeren om hvilke indsatser der skal i gang i fremtiden. Sundhedsministeren peger i sit svar på en lang række indsatser, der allerede er i gang i dag, såsom gratis prævention, dukkeprojektet og mere.

Læs også Pris pr. abortindgreb: 10.000 kroner

Randi Vestergaard Evaldsen savner dog, at Doris Jakobsen fortæller mere om, hvilke forebyggelse der skal i gang sættes i fremtiden.

- Der mangler en langsigtet strategi for, hvad gør vi så, efter min observation måske ikke har været den virkning man har ønsket, hvorpå jeg så konkluderer at der er brug for nytænkning også inden for forebyggelse.

Demokraterne mener ikke, at brugerbetaling er løsningen, da det vil ramme de svageste i samfundet. Hvad løsningen lige kunne være er Demokraterne ikke sikre på, men de peger på, at det er nødvendigt med dialog.

-Jeg håber at vi sammen med de andre partier kan få mere fokus på det her så vi lære os at forebygge mod aborter på en anden måde også, siger Demokraterne ordfører Randi Vestergaard Evaldsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt