Demokraterne utilfredse med svar i sag om reje-svindel

09. december 2005 14:16

- Det er for tyndt. Landsstyret svarer kun halvt og skøjter hen over det!

Sådan lyder Demokraten Per Skaanings reaktion på et svar fra Landsstyremedlem for fangst og fiskeri, Finn Karlsen.

Daværende landstingsmedlem for Demokraterne, Per Skaaning, stillede nogle spørgsmål omkring de to fiskeri-rapporter, der kom frem i efteråret. Rapporter, der indeholdt anklager om illegalt fiskeri og om snyd med rejekvoterne.

Men svarene fra Finn Karlsen er svævende og uklare, mener Per Skaaning, der ikke vil lade sagen stoppe her.

- Vi vil forfølge sagen. En anden vil overtage spørgsmålet og så må vi jo stille det igen, siger det tidligere landstingsmedlem for Demokraterne.

Et af spørgsmålene drejer sig om hvorvidt daværende landsstyremedlem Rasmus Frederiksen misinformerede offentligheden, da han i Sermitsiaq i juni blev citeret for at der kun forekommer ulovligt fiskeri i grønlandske farvande i et begrænset omfang.

Udtalelsen skulle være faldet i forbindelse med et møde med de øvrige nordiske fiskeriministre.

Et udsagn, der i Demokraternes øjne stod i så skærende kontrast til konklusionerne i Fiskeridirektoratets rapport, at de stillede spørgsmålstegn ved rigtigheden.

Af Finn Karlsens svar til Per Skaaning fremgår det, Rasmus Frederiksen udtalte sig om noget helt andet. Nemlig det ulovlige fiskeri, der hovedsageligt finder sted udenfor 200 sømilegrænsen.

Omkring Fiskeridirektoratets rapport ”Økonomisk vurdering af uregistreret kvotetræk i rejsefiskeriet i Grønland”, ønskede Per Skaaning at få en forklaring på hændelsesforløbet. Blandt andet hos hvem og hvornår rapporten kom i høring.

Til det svarer Finn Karlsen med en gennemgang af rapportens vej fra embedsmændenes bord til høringsparterne. Og at alt er foregået i henhold til reglerne.

Men det er Per Skaaning som nævnt ikke tilfreds med og lover at sagen ikke slutter her.