Demokraterne stiller med 45 kandidater

13. oktober 2005 15:44

Demokraterne præsenterede i dag deres færdige valgprogram og de 45 kandidater, der stiller op til Landstingsvalget.

Partiets formand, Per Berthelsen var stolt over, hvor meget Demokraterne er vokset siden Landstingsvalget i 2002.

Dengang fik partiet fem mandater i Landstinget. Denne gang håber Per Berthelsen på mindst seks, men gerne syv, otte eller ni.

- Otte mand vil gøre det realistisk for Demokraterne at være med i koalitionsforhandlinger, siger Per Berthelsen.

For overhovedet at komme til at indgå i en regeringskoalition har Demokraterne fem krav, partiet vil have opfyldt.

Indsatsen for omsorgssvigtede børn skal styrkes, barselsorloven skal forlænges. Folkeskolen skal til eksamen, den massive boligmangel skal nedbringes, og reglerne om repræsentation og landsstyreboliger skal strammes.

Kravene fra Demokraterne er ultimative, og derfor understreger Per Berthelsen, at de skal opfyldes, for at partiet kan indgå i en koalition.

Men Demokraterne udelukker ikke at samarbejde med nogen partier i Landsstyret, og Per Berthelsen vil ikke på forhånd forlange Landsstyreformandsposten. Det skal komme an på flertallet af stemmer.

- Der er der, hvor et moderne parti har en fordel, fordi vi hviler meget på det pragmatiske grundlag. I sidste ende i forhandlingsøjemed er det et spørgsmål om politisk modenhed og en forståelse for en afvejning af ideologi og pragmatisme, siger Per Berthelsen.

Blandt Demokraternes 45 kandidater er der 35 mænd og 10 kvinder.

Der er ingen kandidater fra Narsaq, Paamiut, Aasiaat og Illqqortoormiut. Men ifølge Per Berthelsen er der interesserede, så måske kommer der kandidater fra de fire kommuner i de kommende dage.