Foto: KNR

De mistede deres plads i Inatsisartut

OPDATERET: Siumut vandt valget, men mistede to mandater i Inatsisartut og flere af Hammonds ministre mistede deres pladser i landstinget.

Ud over den tidligere landsformand Aleqa Hammond, som ikke stillede op, blev Vittus Qujaukitsoq, Jens-Erik Kirkegaard, Finn Karlsen, Karl Lyberth, Evelyn Frederiksen og Kristian Jeremiassen ikke stemt ind.

Qujaukitsoq har bl.a. været naalakkersuisoq for finanser, Kirkegaard for erhverv og råstoffer, Karlsen for fiskeri, fangst og landbrug, mens Karl Lybert var naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, indtil han trak sig i januar.

Se de valgte og deres stedfortrædere her.

Siverth K. Heilmann blev nummer 13 på topscorerlisten over stemmeslugere med 256 af slagsen. Men det var ikke nok til, at den tidligere naalakkersuisoq for boliger kunne komme direkte ind i Inatsisartut, for både formand Knud Kristiansen og Mala Høy Kuko fik flere stemmer for Atassut. Steen Lynge, tidligere naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur, er nummer to på Atassuts stedfortræder-liste.

Hos Inuit Ataqatigiit har Hans Aronsen mistet sit sæde.

Partii Inuit kom ikke ind i Inatsisartut. Dermed mistede Randi Broberg sit pladser.

Per Berthelsen og Nick Nielsen har heller ikke fået nok stemmer til en automatisk plads i parlamentet, de to er tidligere heller ikke valgte medlemmer.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt