Danskere KAN lære grønlandsk

16. februar 2006 15:54

Selv man nogle gange kan komme i tvivl kan danskere lære at tale grønlandsk. Er man stadig i tvivl skal man bare spørge etnograf og sproglærer Klaus Georg Hansen fra Sisimiut.

-Man kan sige, at danskere har haft et handicap i en række år, fordi man ikke har været tvunget til at bruge det grønlandske sprog. Mange har talt dansk og derfor har man kunnet klare sig.

Men den går ikke længere.

Politiske forandringer i Grønland har også påvirket prioriteringen af dansk i blandt andet folkeskolen, hvilket betyder, at danskere i højere grad kan få problemer med at kommunikere med grønlændere i dagligdagen.

Det grønlandske sprog kan blandt andet læres på Sprogcentret i Sisimiut, hvor Klaus Georg Hansen underviser danskere fra hele Grønland. Selv fik Klaus Georg Hansen en god bid af det grønlandske sprog ind under huden, da han som ung tilbragte en længere periode i en bygd.

I godt et år har Sprogcenteret forsøgt sig med e-læring. Centeret er nu nået så langt, at man fra 1. marts udbygger nogle af 14 dages-kurserne med et to måneders e-lærings-forløb via internettet.