Danske sundhedsmyndigheder undlader at informere Grønland

Danske sundhedsmyndigheder har ikke informeret grønlandske myndigheder i flere sager, hvor en sundhedsfaglig person i Danmark har søgt arbejde i Grønland, selvom personen har mistet eller fået indskrænket sin autorisation i Danmark.
Skrevet af Jaaku Lyberth
21. marts 2015 18:48

Det er kommet frem i en sag om en dansk, hjerneskadet psykiater, der har fejlbehandlet en lang række af sine patienter gennem flere år.

Sagen har de seneste måneder fyldt de danske medier og bl.a. ført til fyringen af direktøren for Sundhedsstyrelsen i Danmark.

Det er sket, fordi Sundhedsstyrelsen trods mange advarsler ikke fratog psykiateren hans autorisation. I stedet er han gennem flere år fortsat med at behandle patienter, herunder også patienter i Grønland.

Det har nu fået folketingsmedlem for IA, Johan Lund Olsen, til at spørge den danske sundhedsminister, hvorfor Grønland ikke er blevet informeret i sagen?

Herunder også, hvorfor grønlandske sundhedsmyndigheder generelt ikke bliver rutinemæssigt informeret, når danske sundhedsfolk får advarsler? Det sker nemlig automatisk over for andre lande i Norden.

Johan Lund Olsen kræver desuden svar på, hvor mange andre sager, der har været inden for de seneste 10 år, hvor Danmark ikke har informeret Grønland om, at en sundhedsbehandler har fået  indskrænket sin tilladelse til at behandle folk.