Foto: KNR

Danske Bank skal finde penge til nye lufthavne

Kalaallit Airports A/S’ bestyrelse har valgt Danske Bank som finansieringsrådgiver for lufthavnsprojekterne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Kalaallit Airports A/S’ bestyrelse har valgt Danske Bank som finansieringsrådgiver for lufthavnsprojekterne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det selvstyreejede selskab Kaalallit Airports, der skal står for byggeriet af nye lufthavne, har gennemført et udbud af opgaven som finansieringsrådgiver, og vinderen blev Danske Bank

Banken skal dermed hjælpe Kalaallit Airports med at skaffe penge til byggeriet af de tre lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Skal låne mellem 1,6 og 1,8 milliarder

Prisskiltet på opgaven er i øjeblikket 3,6 milliarder kroner, og Selvstyret skal selv stille med cirka 1,8 milliarder kroner, og resten af beløbet skal lånes. Det er her, at Danske Bank kommer ind i billedet:

- Danske Banks opgave bliver at bistå Kalaallit Airports A/S med at udarbejde informationsmaterialet til lånemarkedet samt at søge international lånefinansiering af den del af lufthavnsprojekterne, som ikke finansieres via egenkapitalindskud fra Selvstyrets side, skriver Kalaallit Airports.

Danske Bank var én af syv bydere på opgaven, og direktør for Kalaallit Airports, Steffen Ulrich-Lynge, er tilfreds med interessen for opgaven:

Anlægsarbejdet skal begynde i sommeren 2018

- Vi ser frem til samarbejdet med Danske Bank og føler os komfortable ved, at det vil lykkes os sammen med vores rådgivere at tilvejebringe den nødvendige lånefinansiering, siger direktør Steffen Ulrich-Lynge.

Ifølge meddelelsen fra Kalaallit Airports skal Danske Bank nu udarbejde dokumenter, som kan bruges til at søge efter investorer til byggerierne, og Danske Bank skal også skaffe såkaldte "indikative finansieringstilsagn"

Kalaallit Airports regner med at sende opgaven med bygningen af lufthavnene i udbud i foråret 2018, hvorefter arbejdet forventes igangsat i sommeren 2018.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt