Opbakning til Clinton fra landets politikere

Både Inuit Ataqatigiit og Demokraterne er ikke tvivl om, at de håber på at Hillary Clinton bliver USAs næste præsident.
Foto © : commons.wikimedia.org
Skrevet af Jonas Fievé
28. juli 2016 15:27
Versionist Jens Thorin

I sidste uge blev Donald Trump officielt Republikanernes præsidentkandidat, og nu er Hillary Clintons blevet nomineret, som Demokraternes præsidentkandidat til valget, der finder sted til november.

Både Inuit Ataqatigiit og Demokreterne er slet ikke i tvivl om, hvem de håber på indtager Det Hvide Hus efter Barack Obama.

- Vi følger valget med spænding, og håber selvfølgelig også på, at det bliver Hillary Clinton fra Demokraterne, der vinder valget, siger politisk ordfører og medlem af Udenrigs- og Sikkerhedspolitiskudvalg for Demokraterne, Justus Hansen.

Clinton er bedst for Grønland

Han mener, at Grønland er bedst tjent med Hillary Clinton som præsident, da Demokraterne i USA traditionelt har haft mere fokus på klimaforandringerne. 

- Vi håber og regner med, at Hillary Clinton følger den udenrigspolitik, der er overfor arktisk, hvor Obama er meget opmærksom på klimaforandringerne.

Justus Hansen, som har fulgt med i Republikanernes primærvalg, frygter derimod, hvad der vil ske, hvis det er Donald Trump, der skal efterfølge Obama i Det Hvide Hus.

For Trump har ifølge Demokraternes politiske ordfører langtfra udvist den samme interesse for det arktiske område.

- Der melder han meget klart og tydligt ud, at det er kun USA og alene USA, som han sådan set vil koncentrere sig om.

Mere lighed med Clinton

Hos Inuit Ataqatigiit har man heller ikke i tvivl om, at det vil være bedst for Grønland men især også for amerikanerne, hvis Hillary Clinton vinder valget.

- Og der er ikke nogen tvivl om, at vi fra Inuit Ataqatigiit selvfølgelig håber, at det parti, som vil arbejde for at øge ligheden, vinder det amerikanske præsidentvalg, og det er jo Demokraterne, så vi følger spændt med.

Samtidig lægger formanden for IA, Sara Olsvig, også vægt på, at Clintons rival i Demokraternes primærvalg, Bernie Sanders, har været med til at trække partiet mere mod venstre.

Men uanset udfaldet af valget til november, er Olsvig klar til at se fremad. 

- Vi skal have et godt samarbejde med USA uanset hvad, men jeg hepper helt klart på Clinton frem for Trump, siger formand for IA Sara Olsvig.