Dårlige regler for grønlandske forbrugere

03. marts 2006 11:03

Grønlandske forbrugere er ringere stillet end danske forbrugere - også når det gælder internethandel, mener Grønlands Forbrugerråd.

De skriver, at forbrugerlovgivningen i Danmark og andre europæiske lande gennem de seneste nogle år er blevet forbedret, sådan at forbrugernes retsstilling overfor erhvervsdrivende er blevet styrket. Det er dog ikke er trådt i kraft her i Grønland endnu, mener Forbrugerrådet.

De forbedrede europæiske forbrugerregler og de Grønlandske ringere regler giver derfor problemer, for Grønlandske forbrugere som handler for eksempel via internet. Hvis en grønlandsk forbruger eksempelvis køber en mobiltelefon via nettet i Danmark, og finder ud af at der er noget galt med mobiltelefonen, så kan han kun klage med udgangspunkt i de grønlandske regler, der i forhold til de europæiske er forældede. Og dermed er han ringere stillet i forholdet til de europæiske forbrugere.

Forbrugerrådet holder seminar i midten af denne måned og det er meningen, at seminaret munder ud med en opfordring til Landsstyret, der står for opdatering af forbrugerreglerne her i Grønland.