Dårlig økonomistyring og alt for meget udskiftning i direktionen er grundene

Kommuneqarfik Sermersooq er sat under skærpet tilsyn fra Selvstyrets finans -og indenrigsanliggender. Dette medfører, at Kommuneqarfik Sermersooq skal fremsende en månedlige balanceopgørelse ,om hvor meget kommunen har brugt af penge og hvor mange indtægter de har til Tilsynsrådet.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
04. marts 2014 15:55

Steffen Ulrich-Lynge, der er administrerende direktør i kommunen siger, at grunden til dette tilsyn, blandt andet skyldes, at der i de sidste mange år har der været en dårlig økonomistyring.

- Det betyder, at vi hver eneste måned skal levere en balance der viser, hvor meget vi har brugt og hvilke indtægter har haft til Selvstyret.

Steffen Ulrich-Lynge holder ikke skjul på, at i og med at kommunens økonomi ikke hænger sammen, vil borgerne kunne mærke dette økonomisk.

- Den situation vi sidder i, har kostet borgerne noget. Fordi vores skatteprocent er steget med 1 procent. Vi har også lavet et budget der er stram, det vil sige, vi har meget stramme besparelser. Vi har haft en dialogrunde, eksempelvis på folkeskoleområdet, hvor besparelser skal findes. Og vi er igang med en runde til i direktionen, med henblik på yderligere besparelser, siger Kommuneqarfik Sermersooqs administrerende direktør, Steffen Ulrich-Lynge.

Baggrunden for Selvstyrets tilsyn er en opgørelse fra den 31. december 2013, hvor Kommuneqarfik Sermersooqs kassebeholdning var opgjort til 23 millioner kroner.