CSR Greenland er vært ved nordisk møde i Reykjavik

CSR Greenland og Grønlands Arbejdsgiverforening, i egenskab af nationalt Global Compact kontaktpunkt, er medlemmer af det nordiske netværks styregruppe. Her har man aftalt, at Grønland indgår i værtsrotationen for de halvårlige nordiske netværksmøder sammen med Island.
Anita Hoffer
13. maj 2013 09:36

-Det betyder, at vi i netværksmødet i de kommende dage er vært sammen med Island. Mødet finder sted i Reykjavik den 14.-15. maj, hvor der er 15-20 deltagere fra Grønland. I alt forventer vi, at der kommer over 100 deltagere fra de nordiske lande, fortæller Anita Hoffer fra CSR Greenland.

GrønlandsBANKEN og Royal Arctic Line er for nylig blevet medlemmer af Global Compact, således at disse to grønlandske virksomheder sammen med Air Greenland og de tre organisationer CSR Greenland, Grønlands Arbejdsgiverforening og Transparency Greenland udgør de 6 grønlandske medlemmer af Global Compact. Vi har således allerede et stærkt fundament at arbejde videre på, men vi håber naturligvis, at flere virksomheder vil tilslutte sig i den kommende tid.
 
-FN's Global Compact blev introduceret i 1999 og består af et sæt retningslinjer for virksomheders samfundsansvar. Der er tale om verdens største initiativ for samfundsansvar, og det er startet for at inddrage private virksomheder i løsningen af nogle af de sociale og miljømæssige udfordringer, som følger med globaliseringen. Global Compact’s principper er mere og mere aktuelle i Grønland, især set i lyset af nye industriers og verdensøkonomiers mulige indtog her i landet, understreger Anita Hoffer.