Christianshavn sagde farvel til mørket

16. januar 2005 12:18

Hele den forgangne uge har grønlændere på Christianshavn fejret lysets genkomst i Nordgrønland. Akkurat som Diskobugten i disse dage siger velkommen tilbage til solens stråler, har Christianshavns Beboerhus valgt at markere begivenheden.

Og hvad var mere nærliggende end at arrangere et kød- og fiskemarked ála brættet.

Hele ugen har det summet på Christianshavns Torv med underholdning, udstillinger, foredrag, fortællinger og meget andet. Det udvidede ”brættet” bugnede med salgsboder med madvarer, skind, perler, tupilakker, trommer.

- Ideen udspringer af, at beboerhuset ligger tæt på Christianshavns Torv, hvor der er mange grønlændere – også mange med alkoholproblemer. Derfor ville vi gerne kaste et anderledes lys over den grønlandske kultur og give danskere et bredere syn på grønlændere. Det fortæller David Nejrup Djarnel, der er ansat i Christianshavns Beboerhus.

Arrangementet har fået økonomisk støtte fra Københavns Kommune og en masse frivillig arbejdskraft fra blandt andet de grønlandske huse og Kofoed Skole.

- Det har været et vellykket arrangement, hvor der har været mange nysgerrige til både koncerterne og foredragene, siger David Nejrup Djarnel.