Canadiere vil bruge luftskibe til transport i arktis

Et aeronautisk firma i Montreal er kommet med en ny usædvanlig idé til transport i de arktiske egne, som faktisk er baseret på en gammel transportform.
Foto © : LTA Aerostructures
30. maj 2016 11:44

Det er firmaet LTA Aerostructures, som vil til at bygge luftskibe, der kan transportere varer og byggematerialer til de arktiske egne.

Marc Bourret, som er præsident i firmaet, udtaler til APTN NEWS, at luftskibe kan blive fremtiden for transport til de arktiske egne.

Hel ny idé er det dog ikke. For det var den tyske officer Ferdinand von Zeppelin, som i 1870 for alvor satte gang i udviklingen af luftskibe, og i 1900 lettede det første Zeppelinerluftskib, men siden blev de udfaset til fordel for den moderne flyteknologi.

Det skal der ifølge LTA Aerostructures nu laves om på, da de vil bygge en ny type luftskibe, som ikke er så brandfarlige som de gamle af slagsen.

Flyver på grøn energi

Luftskibe er nemlig en grøn teknologi, der benytter langt mindre brændstof end almindelige flyvemaskiner. De store fordele er, at et luftskib ikke behøver en landingsbane, men kan lande hvor som helst. Desuden kan et luftskib indeholde store mængder af fragt og byggematerialer.

Marc Bourret siger videre, at et luftskib således kan bringe byggematerialer eller endda hele pre-fabrikerede huse lige direkte til byggegrunden i en bygd.

Natan Obed, som er præsident for Inuit Tapiriit Kanatami, udtaler om projektet, at Inuit altid er villige til at lytte til nye innovative ideer.

Firmaet håber, at det første af dets luftskibe vil flyve i 2018.