Cairn har tabt milliarder

Cairn Energy har siden maj måned mistet så stor markedsværdi, at det svarer til en håndfuld årlige bloktilskud fra Danmark - og selskabet overvejer da nu også, hvad der skal ske i fremtiden.
Skrevet af Rune Langhoff
29. september 2011 14:06

Det kostede Cairn Energy over to milliarder kroner, da selskabet i går offentliggjorde, at der heller ikke var held ved sæsonens tredje olieefterforskningsboring - denne gang ud for Aasiaat.

Så meget beløber faldet i aktiekursen på Cairn Energys aktier sig nemlig til i tabt markedsværdi. Det skriver The Herald Scotland.

Og selvom to milliarder kroner er mange penge - Cairn Energys boreprogram i Grønland i år koster selskabet omtrent tre milliarder - så er det kun et lille tab i forhold til, hvor meget markedsværdien på selskabet generelt er gået ned.

I alt er Cairn Energys markedsværdi nemlig faldet med hele 19 milliarder kroner siden maj. Det vil sige, at Cairn Energy på mindre end et halvt år har mistet en større markedsværdi end hele Grønlands bruttonationalprodukt.

Ifølge Ingeniøren.dk får det nu Cairn Energy til at overveje dets næste skridt i Grønland. Nu vil man evaluere årets resultater, inden der tages stilling til, hvad der skal ske næste år. Det er forskelligt fra sidste år, hvor selskabet allerede på nuværende tidspunkt var i gang med at planlægge næste sæsons boringer.

Ifølge Ingeniøren har Cairn Energys boringer i år og sidste år også været dyrere end planlagt. Faktisk skulle de penge, selskabet indtil videre har brugt, have rakt til 2014.  

Men overfor Ingeniøren fastslår Cairn Energy, at der stadig er optimisme på direktørgangene i hovedkvarteret i Edinburgh i Skotland:

”Vi tror stadig på potentialet, og at nogen, forhåbentlig Cairn, på et tidspunkt vil finde et kommercielt omfang af kulbrinter,” siger pressemedarbejder Ellie Goss til Ingeniøren.