Bygder uden internet

Flere bygder i Grønland har været uden internet i længere perioder.
Internet forbindelse til bygden Kullorsuaq har været ustabil siden 6 august. Nu er forbindelsen stabil, oplyser Tele Post Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Jaaku Lyberth
22. august 2017 14:53

I Østgrønland er bygderne Tiniteqilaaq og Isortoq uden forbindelse med omverdenen siden lørdag. Dele af radiokæden er afbrudt med den konsekvens at de ikke kan høre radio ej heller se TV og ingen fastnettelefoni, mobil og internet.

LÆS OGSÅ Mobilnedbrud aflyst

Tele Post oplyser overfor KNR at teknikerne der skal reparere radiokæden ikke kan komme til kædestationen med Air Greenlands helikopter på grund af dårlig vejr.

Tele Post oplyser, at så snart vejret tillader det, vil man gå i gang med at få genoprettet forbindelserne til fastnettelefoni, mobil, internet, radio samt TV.

LÆS OGSÅ Nu går søkabel-forlængelsen i gang

Også borgerne i Kullorsuaq har været udsat for ustabile forbindelser. De har siden 7. august været uden internet, men forbindelsen er tirsdag genoprettet.

LÆS OGSÅ Tele-Post har fundet synderen

De dårlige forbindelser til Kullorsuaq har indtil i dag medført, at det ikke har været muligt for befolkningen af sende e-mail eller betale i Pilersuisoq. Derfor har man været nødt til at ringe til bygden Aappilattoq for at modtage betaling fra kunderne, fortæller Anna Nielsen fra Pilersuisoq i Kullorsuaq.