Bygderåd skal ikke bevares for enhver pris

13. maj 2006 13:53

De såkaldte brugerbestyrelser, som Strukturudvalget har foreslået, vil rigeligt kompensere for de nuværende bygderåd. Det siger KANUKOKAs direktør Martha Labansen. Hun advarer mod at opretholde bygderådene for enhver pris, fordi det giver en demokratisk skævvridning, hvis kommunalbestyrelserne samtidig forsvinder i de mindre byer.

- Det vil være skævt at beholde bygdebestyrelserne i bygderne, og så har man ingenting i byen, fordi byens kommunalbestyrelse nu er en del af den store kommunalbestyrelse, siger Martha Labansen.

Hun mener, at hvis bygderådene skal bevares gælder det om at finde ud af, hvad de konkret skal lave. Desuden synes hun at demokratisk indflydelse forudsætter at man har kompetance. Hvilket Martha Labansen savner hos mange bygderåd.

- Og så må man jo spørge: Har de så en demokratisk indflydelse? lyder spørgsmålet fra Martha Labansen.

Hun er tidligere formand for det nu nedlagte Strukturudvalg, som har udarbejdet anbefalingerne om den nye kommunalreform, der vil reducere Grønlands nuværende 18 kommuner til 4 kommunale enheder.

Martha Labansens synspunkter kommer til udtryk i KNR Nyhedsmagasin, der sendes klokken 17 i KNR Radio. Udsendelsen kan derefter også høres i sin helhed på www.knr.gl/nyhedsmagasin.