Bygdekonference: Embedsmænd erkender fejl

26. maj 2006 14:08

Embedsmændene erkender de har fejlet i den spegede sag om bygdekonferencen. Landsstyrets sekretariat beklager i dag at embedsmændene ikke har været gode nok til at informere deres øverste chef, landsstyreformanden.

Forleden kom det angiveligt bag på landsstyreformand Hans Enoksen at det har kostet landskassen 80.000 kroner at slippe af med ét konsulentfirma til fordel for et andet. Landsstyreformanden troede ikke det ville have omkostninger at skifte fra konsulentfirmaet Toornaq Consulting til Arctic Innovators.

Og det er her embedsmændene ikke har været gode nok - indrømmer de.

- Den interne information til landsstyreformanden i denne sag har ikke været tilstrækkelig effektiv til at undgå misforståelser, hedder det i en pressemeddelelse fra administrerende direktør Kaj Kleist.

For det kostede 80.000 kroner at skifte firma midt i det hele. Landsstyret havde nemlig indgået en såkaldt betinget kontrakt med Toornaq i januar måned. Men da finansloven efterfølgende blev vedtaget, fangede bordet og gjorde aftalen bindende.

Bygdekonferencen finder sted i midten af juni og der er afsat halvanden million på finansloven til den. Hvoraf der altså allerede er brugt 80.000 kroner. Den endelige kontrakt med Arctic Innovators lyder på 264.000 kroner.

Arctic Innovators er ledet af siumutteren Per Kunuk Lynge. Han har ifølge avisen Sermitsiaq ansat et andet kendt ansigt i Siumut-sammenhænge, nemlig Jens Lyberth til at være dirigent på bygdekonferencen. Heraf stammer Demokraternes udtalte mistanke om Siumut-kammerateri.

Ifølge landsstyreformanden er det imidlertid ikke Siumut-medlemskortet der har givet adgang til de rare offentlige midler. Ifølge Enoksen skyldes valget af Arctic Innovators primært at firmaet har en helt særlig erfaring med at arrangere bygdekonferencer. Det gjorde de også sidste gang, tilbage i 2004.