BSU-husene mål for § 37 spørgsmål

Anders Olsen, der sidder i Inatsisartut for Siumut, stiller § 37 spørgsmål til naalakkersuisoq for boliger Miiti Lynge omkring den genindførte renoveringsordning til boligstøtte-husene.
Skrevet af Peter Troelsen
10. september 2013 09:48

Olsen vil gerne vide, hvordan befolkningen har taget imod den genindførte støtte til renovering af boligstøtte-husene. Man kan få op til 100.000 kr. til at renovere husene med, og i den sammenhæng vil Anders Olsen gerne vide, om det beløb på 2,3 mio. kr., der er afsat på området, er tilstrækkeligt.

Desuden vil spørgeren gerne vide, hvor mange der har gjort brug af den genindførte støtte, og hvordan ansøgningerne er fordelt. Hvor mange er godkendt og hvor mange er afvist.

Grunden til Anders Olsens spørgsmål til Miiti Lynge er, rygter om at pengene til renoveringen allerede er brugt op, og derfor kan folk ikke længere gøre brug af den ordning.

-På vores rejser langs kysten støder vi gang på gang på BSU-huse, der er så forfaldne, at de er uegnede til beboelse. Derfor må man formode, at der er flere BSU-hus ejere, som har behov for at få støtte til renovering, hvorfor en revurdering af bevillingens størrelse vil være på sin plads, skriver Anders Olsen i bemærkningerne til § 37 spørgsmålet.