BILLEDER Briter sejler i kajak fra Grønland til Skotland

Briterne Olly Hicks og George Bullard har gennemført deres mission ’The Greenland to Scotland Challenge’.
Foto © : Google Maps
Skrevet af Kenneth Elkjær
08. september 2016 05:25

I sidste uge kunne vi her på KNR fortælle, om de to roere, der på seks uger ville sejle fra Danmarks Strædet på Grønlands østkyst til Skotland. En tur på 1931 kilometer. Søndag nåede de i mål i Durness i det nordlige Skotland.

- Vi gjorde det. Vi kom frem til Durness i morges efter at have roet hele natten (…) Tak til alle vores sponsorer og supporterer. Nu er det tid til at få noget søvn, skriver de selv om oplevelsen på Instagram, hvor de flittigt har delt billeder.

Undervejs har de ikke bare testet deres fysik. Deres hoveder og sindstilstand har også været hårdt prøvet, når de flere dage i streg ikke har bevæget sig ud af kajakken.

- Jeg tror, vi har undervurderet ensformigheden i at padle, fortalte Olly Hicks undervejs om livet i den syv meter lange specialbyggede kajak, hvor de har levet i op til fire dage i streg sov, spiste og roede uden at sætte fødderne på land.

Undervejs på deres knap 2000 kilometer lange rejse har de flere gange måtte blive på land i længere i perioder. Blandt andet i Island, hvor de ophold sig i flere uger på grund af dårligt vejr, der gjorde sejlads i deres kajak for farligt. Her tog de en række billeder, som du kan se herunder, hvor vi har samlet de to eventyrers egne billeder fra turen:

 

Leg 2 in photos, 380 miles kayaked, we island hopped around Iceland for 3-4 weeks. View our full album http://tinyurl.com/grqvqkp

Et billede slået op af Olly Hicks (@ollyhicksadventures) den 7. Sep 2016 kl. 2:43 PDT

. 1,200 miles covered by kayak ✔️ Completed the #greenlandtoscotland Challenge ✔️ Questioned sanity more than once ✔️

Et billede slået op af Olly Hicks (@ollyhicksadventures) den 5. Sep 2016 kl. 6:30 PDT

 

 

 

Olly Hicks er en verdensberømt eventyrer. I en alder af blot 23 år slog han sin første verdensrekord, da han sejlede tværs over Atlanterhavet fra Europa til USA i en kajak alene. Nu kan han skrive endnu en fantastisk fysisk præstation på sit CV.