Brigitte Bardot igen efter sæljagten

23. marts 2006 10:55

71-årige Brigitte Bardot fortsætter sin anti-sæl-fangst kampagne. Hun lavede en fantastisk optræden under en propfyldt pressekonference onsdag, hvor hun grædende bad de Canadiske myndigheder om at stoppe deres kommercielle sælfangst. Det skriver National Post i Canada.

Udenfor stod en gruppe studerende fra Nunavut og demonstrerede hvoraf nogle havde kamikker på. Blandt dem kunne man også finde Nunavuts uddannelses minister, Edward Picco, som sagde: ”disse studerende vil gerne vise at der også er en anden side til historien, og vise at Brigitte Bardot har ingen ide om sælfangst”

- Jeg vil se slutningen på denne massakre, før jeg dør, sagde Brigitte Bardot. Bag hende kunne man se en video med døende sæler mens hun selv græd med hænderne over sit ansigt og insisterede på at hun ikke kan se på videooptagelserne. Hun havde håbet på at møde Stephen Harper Canadas premiereminister og Loyola Hearn, fiskeriministeren, men begge har afvist invitationen. Premiereministeren har fortalt at han ikke vil gøre det til en vane at posere med berømtheder.

Bardot har ikke været i Canada siden sin første kampagne for næsten 30 år siden.