Boykot VM i fodbold

04. juni 2006 12:53

Grønlandske kvindelige politikere opfordrer til, at man slukker for tv’et, når VM i fodbold begynder. Baggrunden for boykotten er den organiserede prostitution, der angiveligt skulle finde sted i forbindelse med verdensmesterskabet i Tyskland.

Kvindelige parlamentarikere fra de vestnordiske lande har i denne uge været samlet i Qaqortoq, og her er de blevet enige om at støtte den svenske ombudsmand for Ligestilling, der opfordrer til boykot af fodbold-VM.

- Det er en kendsgerning, at organiseret prostitution forekommer ved større internationale sportsarrangementer. Dette finder vi vestnordiske kvindelige parlamentarikere uacceptabelt. Vi støtter derfor den svenske ombudsmand for Ligestilling Claes Borgströms opfordring til at boykotte VM i fodbold i Tyskland, skriver de kvindelige politikere.

Det er uvist hvor mange prostituerede, der kommer til Tyskland under VM. Tyske kvindeorganisationer har nævnt op mod 100.000, men det tal bliver afvist af tysk politi, der ikke engang mener, at tallet er halvt så stort.