Borgmester afviser kritik

17. juli 2005 12:22

Borgmester i Nanortalik, Tage Frederiksen afviser blankt den kritik, som chefdistrikstlæge, Rune Jacobsen er kommet med over for kommunalpolitikerne i Nanortalik Kommune.

Rune Jacobsen mener, politikerne har forsømt deres ansvar i otte sager om misrøgt af børn, og han har endda politianmeldt kommunalbestyrelsen.

Borgmester Tage Frederiksen mener, at kommunalbestyrelsen fuldt ud har levet op til deres ansvar.

- Kommunalbestyrelsen og socialudvalget er forpligtet til at leve op til lovgivningen og finde løsninger for børnene, og der er ingen, der skal tro, vi bare arkiverer sagerne og tror vi finder en løsning på den måde. Vi drøfter sagerne reelt i kommunen, siger borgmester i Nanortalik, Tage Frederiksen.

Han er meget utilfreds med, at chefdistriktslægen er gået til pressen med sin kritik af kommunalbestyrelsen.

- Man finder ikke en løsning ved at gå til pressen, siger Tage Frederiksen.

Også selve politianmeldelsen mener, Tage Frederiksen er dybt kritisabel.

- Hvem har lyst til at være politiker, hvis tingene skal administreres på den måde, så i stedet for at anmelde kommunen, skulle vi hellere finde en løsning, siger Tage Frederiksen.

I forhold til de konkrete otte sager, kommunen er blevet anmeldt for, siger borgmesteren, at kommunalbestyrelsen har fundet løsninger inden for den sociale lovgivning.

Han vil ikke komme nærmere ind på de otte konkrete sager, som Rune Jacobsen har anmeldt kommunalbestyrelsen for at sylte.

Politiet afgjorde i sidste uge, at sagen ikke er en politisag, fordi det ifølge kriminalloven ikke er muligt at straffe folkevalgte, deriblandt kommunalpolitikere, og derfor vil politiet ikke gå videre med sagen.