Borgerne skylder 48,5 millioner kroner til Kommune Kujalleq

Ubetalte regninger og rykkere ligger i bunkevis og samler støv hjemme hos borgerne i Kommune Kujalleq. I alt skyldes der over 48,5 millioner kroner til sydkommunen.
21. oktober 2009 05:55

Hvis ikke pengene betales tilbage snarest - eller skyldnerne kontakter kommunen - risikerer folk at blive sat ud af deres bolig eller børnene at blive udelukket fra daginstitionen, advarer kommunen. En del af pengene er nemlig manglende betaling af husleje, vand og varme eller daginstitutionspladser. I alt beløber disse poster sig for over 6,8 millioner kroner.

Alternativt kan folk få sat en afdragsordning i gang ved at kontakte indrivelsesmyndighedernes afdelinger i Nanortalik, Qaqortoq eller Narsaq.

Langt de fleste penge er dog alimentationsbidrag, det vil sige børnebidrag til børn født uden for ægteskab, som ikke er blevet betalt. Her drejer det sig om hele 34,4 millioner kroner, som borgerne mangler at betale til kommunen.

Resten af beløbet handler om dag- og natrenovation eller offentlig hjælp mod tilbagebetaling. Til sammen løber disse poster op i over 7,2 millioner kroner.