Lufthavnen i Narsarsuaq går en usikker fremtid i møde.

Borgere i Narsarsuaq bekymrede for fremtiden

Naalakkersuisut er tavs i sagen om de bekymrede borgerne i Narsarsuaq, der er nervøse for, hvad der skal ske med livsnerven i bygden - lufthavnen - når der ifølge Naalakkersuisuts lufthavnspakke opføres en ny lufthavn i Qarqortoq.

- Det eneste, som vi på nuværende tidspunkt ved, er, at der vil kunne lande en maskine med højst 19 passagerer, og at landingsbanen skal bruges som nødlandingsbane. Mere har vi ikke fået at vide, siger bygderådsformand i Narsarsuaq, Mouritz Karlsen.

Han efterlyser flere oplysninger fra Naalakkersuisut om, hvad planerne er for Narsarsuaq, når lufthavnen i Qaqortoq bygges.

- Borgerne er naturligvis i tvivl. Nu ved vi, at landingsbanen i Qaqortoq bliver bygget, så vi vil have et klart svar på, hvad reduceringen af beflyvningen af Narsarsuaq betyder for os, og hvad bringer fremtiden, siger Mouritz Karlsen.

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, er ikke vendt tilbage på KNRs gentagne henvendelser, men afdelingschef for Infrastruktur i departementet for Bolig, byggeri og infrastruktur, Andreas Østbirk skriver i en mail til KNR:

- Naalakkersuisut har ingen planer om at lukke Narsarsuaq. I den udstrækning der i fremtiden sker flyvninger til og fra Narsarsuaq, vil driften af lufthavnen skulle opretholdes svarende dertil. Med andre ord - lufthavnen i Narsarsuaq består, om end det må forventes, at den i fremtiden skal spille en anden rolle i den samlede infrastruktur, end den gør i dag, skriver Andreas Østbirk.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt