Borgere i Narsarsuaq bekymrede for fremtiden

Naalakkersuisut er tavs i sagen om de bekymrede borgerne i Narsarsuaq, der er nervøse for, hvad der skal ske med livsnerven i bygden - lufthavnen - når der ifølge Naalakkersuisuts lufthavnspakke opføres en ny lufthavn i Qarqortoq.
Lufthavnen i Narsarsuaq går en usikker fremtid i møde.
10. august 2016 11:00

- Det eneste, som vi på nuværende tidspunkt ved, er, at der vil kunne lande en maskine med højst 19 passagerer, og at landingsbanen skal bruges som nødlandingsbane. Mere har vi ikke fået at vide, siger bygderådsformand i Narsarsuaq, Mouritz Karlsen.

Han efterlyser flere oplysninger fra Naalakkersuisut om, hvad planerne er for Narsarsuaq, når lufthavnen i Qaqortoq bygges.

- Borgerne er naturligvis i tvivl. Nu ved vi, at landingsbanen i Qaqortoq bliver bygget, så vi vil have et klart svar på, hvad reduceringen af beflyvningen af Narsarsuaq betyder for os, og hvad bringer fremtiden, siger Mouritz Karlsen.

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, er ikke vendt tilbage på KNRs gentagne henvendelser, men afdelingschef for Infrastruktur i departementet for Bolig, byggeri og infrastruktur, Andreas Østbirk skriver i en mail til KNR:

- Naalakkersuisut har ingen planer om at lukke Narsarsuaq. I den udstrækning der i fremtiden sker flyvninger til og fra Narsarsuaq, vil driften af lufthavnen skulle opretholdes svarende dertil. Med andre ord - lufthavnen i Narsarsuaq består, om end det må forventes, at den i fremtiden skal spille en anden rolle i den samlede infrastruktur, end den gør i dag, skriver Andreas Østbirk.