Boligdirektoratet kritiserer Nukissiorfiit

21. april 2005 16:34

Nukissiorfiit og boligdirektoratet er raget uklar over fremtidens vandregninger. I et høringssvar til en ny vandspareplan, nægter Nukissiorfiit at sende regninger til hver enkelt husstand separat. Det undrer afdelingschefen i Boligdirektoratet.

- De mener, at deres leverancer af vand foregår til een måler i een ejendom, og det kom jo noget bag på os, siger afdelingschefen Olafur P. Nielsen.

Han har ledet arbejdet med en ny lov, der netop er blevet præsenteret af landsstyret. Ifølge den skal alle lejligheder og lignende så vidt muligt udstyres med individuelle vandmålere inden 2010. Det sker for at bevidstgøre folk om deres vandforbrug, men også for at gøre afregningen mere retfærdig.

Lige nu hæfter alle, der bor i lejligheder og lignende flerfamiliehuse nemlig kollektivt. Bygningens samlede vandforbrug divideres groft sagt med antallet af kvadratmeter, og så får lejeren lov til at betale en portion, der svarer til lejlighedens størrelse.

Vandspareplanen kræver selvfølgelig, at lejerne så også får deres regninger separat, præcis ligesom med elektricitet.

Men det ville Nukissiorfiit ikke være med til, ifølge et høringssvar som Radioavisen ligger inde med. Det var for dyrt og besværligt, mente de. Afdelingschefen er ikke imponeret.

- Nukissiorfiit er som dem, der sælger vandet, de nærmeste til at gøre det her, og de gør det jo også i forvejen på alle enfamiliehuse. Så det er mig en gåde hvorfor det ikke vil gøre det på flerfamiliehusene, når de nu kan levere strøm til dem individuelt, siger Olafur P. Nielsen.

Da Radioavisen spurgte Nukissiorfiits energichef, Svend Ove Nielsen hvorfor de ikke ville med, fik piben da også en anden lyd.

- Vi vil indrette os på lovgivningen og de bekendtgørelser der bliver hængt op på den lovgivning. Jeg har selvfølgelig undersøgt om vi nogle steder i huset har den holdning, at vi ikke ønsker at afregne hver enkelt bolig, og vi har den holdning, at det vil vi da gerne i fremtiden, siger Svend Ove Nielsen.

Afdelingschef Olafur P. Nielsen fra Boligdirektoratet udtrykker tilfredshed med de nye toner fra Nukissiorfiit, og glæder sig over, at det alligevel er muligt at samarbejde.