Bjergbestiger indtager toppost

En kendt bjergbestiger og eventyrer indtager posten som direktør for anlæg og miljø i Qaasuitsup Kommunia.
Skrevet af Louise M. Kleemann
26. oktober 2010 08:27

Nick Nielsen blev uddannet diplomingeniør i 2005 og har siden arbejdet ved to forskellige rådgivende ingeniørfirmaer i Danmark. Samtidig har han taget sin overbygningsuddannelse, så han i dag også er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Nick Nielsen blev et kendt ansigt i Grønland, da han besteg verdens højeste bjerg, Mount Everest i Himalaya. Han har også været leder af flere ekspeditioner, blandt andet på ski over indlandsisen.

Energiområdet er også et af de områder, som han vil tage fat på i Qaasuitsup Kommunia. Men på langt sigt er der især et område, som den nye direktør gerne vil forbedre: Miljøområdet.

- Der er sket meget udvikling i Grønland i de seneste 50 år. Vi har fået store skoler, vi er gået fra små sygehuse, som nærmest lå i en hytte – til store moderne sygehuse. Hvis vi ser på miljøet, så har vi ikke haft den udvikling. Der er simpelthen nogen, som har glemt det, siger Nick Nielsen til qaasuitsup.gl

Han sidder også som medlem i Transportkommissionen, som skal komme med et oplæg om den fremtidige infrastruktur i Grønland.