Biologiske anbefalinger er en forudsætning for eksport af fisk

Grønland kan ende med at miste vitale rejemarkeder ude i verden, hvis det kommende landsstyre ikke lytter mere til biologernes anbefalinger. Det mener Grønlands Arbejdsgiverforening på baggrund af den stigende international interesse for miljøgodkendte produkter.
22. maj 2009 11:30

- Internationale organisationer og forbrugere er blevet mere opmærksomme på produkter der hviler på bæredygtighedsprincippet, og sålænge landsstyret overskrider biologernes anbefalinger, kan det medføre alvorlige konsekvenser på eksportmarkedet, siger næstformand for Fiskerirådet, projektkoordinator i Grønlands Arbejdsgiverforening, Jens K. Lyberth.

Så sent som som i 2008 underkendte landsstyret biologernes anbefalinger om reduktioner af rejekvoten.

- Flere af de internationale krav der stilles for, at vi fortsat kan gøre os gældende hos supermarkedskæder ude i verden er, at fiskeriet hviler på et bæredygtigt grundlag. Et andet krav er er også en langt mere effektiv forvaltning, der sikrer, at lokale, nationale og internationale lovgivninger følges og efterleves. Men så længe anbefalingerne ikke følges, kan vi risikere en form for boykot på vores store eksportmarkeder. Det kan yderligere medføre, at vi bliver nødt til at afsætte vores produkter andre steder ude i verden, hvor priserne er ganske anderledes, slutter Jens K. Lyberth.