Binzer fik en over snuden af landsstyret

Der var kritik fra Landsstyret mod Air Greenlands direktør Michael Binzer på selskabets generalforsamling, der iøvrigt forløb som forudset. Det vil sige med udskiftning i Hjemmestyrets repræsentation efter at landsstyrets politiske farve er blevet ændret.
03. april 2008 15:34

- Landsstyret finder det upassende og kritisabelt, at forkerte påstande om selskabets generalforsamling bliver fremført i medierne.

Sådan lød det fra landsstyremedlem for trafikken, Kim Kielsen, på generalforsamlingen i Air Greenland. Kritikken retter sig mod direktør Michael Binzer, der allerede forlods havde bebudet, at Hjemmestyret nok ville skifte ud i besætningen i bestyrelsen, fordi den ikke længere ”passede” til den regerende koalition.

Han udtrykte i den forbindelse kritik af, at bestyrelsesmedlemmer var politisk udpegede.

Og Kim Kielsen levede i praksis op til spådommen, da han meddelte, at IA-repræsentanten i bestyrelsen, direktør Alfred E.R. Jakobsen trak sig og blev erstattet af Bjarne Eklund fra Greenland Tourism.

- Jeg står ved min holdning, men jeg respekterer at man fra politisk side er uenig. Og i øvrigt byder jeg vores nye bestyrelsesmedlem velkommen. Jeg må æde nogle af mine ord, for udpegelsen af Bjarne Eklund viser, at Hjemmestyret har lagt vægt på faglige kompetencer, siger Michael Binzer.