Betjent er død efter påkørsel ved USA's Kongres

En af to påkørte politibetjente ved Kongressen i Washington er død. Bilens fører er også død, oplyser politi.
Politi og Nationalgarden blokerer en gade tæt ved Kongressen, efter at en bil kørte ind i to betjente ved en barriere udenfor USA's Kongres. Foto © : Eric Baradat/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. april 2021 15:28

En politibetjent er død af sine kvæstelser, efter at en mand kørte en bil ind i to betjente ved en barriere udenfor USA's Kongres.

- Det er med meget tungt hjerte, at jeg meddeler, at en af vores betjente er død af sine kvæstelser, siger den fungerende chef for Kongressens politistyrke, Yogananda Pittman, på et pressemøde fredag aften.

Den afdøde betjent, William Evans, har være del af politistyrken i 18 år.

Føreren af bilen er også død, oplyser hun.

Ifølge flere amerikanske medier har myndigheder identificeret gerningsmanden. Der er tale om en 25-årig mand fra staten Indiana.

Personen er ikke kendt af politiet i forvejen, og der er umiddelbart ingen indikationer på hans motiv til at angribe betjentene.

Han hoppede ud af bilen med en kniv i hånden, da han havde påkørt de to betjente, oplyser Pittman.

Gerningsmanden løb frem mod betjentene og blev derpå skudt af politiet.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvor alvorlige kvæstelser den anden af de påkørte betjente har fået.

Indtil videre er der ikke tegn på, at påkørslen var et terrorangreb, siger politichefen i Washington D.C., Robert Contee, på pressemødet uden for Kongresbygningen.

- Det ser ikke ud til at have været terrorrelateret, siger han.

Sænket sikkerhedsniveau

Sikkerheden omkring Kongressen har generelt været skærpet, siden tilhængere af tidligere præsident Donald Trump stormede bygningen den 6. januar.

I de seneste uger er sikkerhedsniveauet dog blevet sænket en smule. Blandt andet er nogle af afspærringerne ved Kongressen fjernet, og der er ikke længere så mange soldater på stedet.

Fem personer - heriblandt en politimand - døde under urolighederne i januar, der blev udløst af Trumps udokumenterede påstand om, at han var blevet snydt for valgsejren.

Efterfølgende har politi og efterretningstjenester advaret om, at Trump-tilhængere og personer på den yderste højrefløj stadig udgør en trussel.

Over 300 mennesker er blevet sigtet for deres rolle i angrebet på Kongressen den 6. januar. Omkring 100 andre ventes at blive sigtet, har USA's justitsministerium oplyst.