Betændt sag om konsulentfirma

11. januar 2006 06:34

Bedragerisagen om konsulentfirmaet Ramsdal har udviklet sig til en større efterforskningssag for kriminalpolitiet i Kolding og Vejle. Jyske Vestkysten skriver i dag, at politiet vægter sagen højt, men det er endnu for tidligt at sige noget om strafansvar. Sagen handler kort fortalt om et it-kursus for kursister fra Grønland, som konsulentfirmaet Ramsdal i Kolding og Vejle Handelsskole stod for i fællesskab.

Der er mistanke om bedrageri med offentlige midler i forbindelse med kurset, og det kræver et stort udredningsarbejde at komme til bunds i sagen. Vejle Politi har videregivet sagen til Kolding Politi, og kriminalpolitiet skal nu i gang med en række afhøringer.

Den omfattende og meget komplicerede sag drejer sig om uregelmæssigheder med kursusgodtgørelse og deltagerantal. Spørgsmålet er, om man bevidst har forsøgt at malke offentlige kasser. På den baggrund opsagde Nuuk Kommune aftalen med konsulentfirmaerne Ramsdal og Inulerisut som begge blev politianmeldt ud fra en mistanke om bedrageri.