Bestyrelsesmedlem i KNR trækker sig

Medlem af KNRs bestyrelse, Mariia Simonsen, trækker sig fra sin post som en konsekvens af, at hendes bror Karl-Henrik Simonsen er blevet ansat som ny direktør i KNR med start fra 1. april.
06. januar 2016 17:02

Mandag præsenterede KNRs bestyrelsesformand public-servicestationens nye direktør. Valget er faldet på Karl-Henrik Simonsen, der kommer fra en stilling som hr-chef i TELE-POST, hvor han har været ansat siden 2006.

Karl-Henrik Simonsens søster, Mariia Simonsen, er imidlertidig bestyrelsesmedlem i KNR. Hun forlader nu sin post som en konsekvens af Karl-Henrik Simonsens ansættelse.

Læs også Karl-Henrik Simonsen ny direktør for KNR

- Nu hvor vi besluttet os til, at Karl-Henrik bliver ansat ny direktør, må Mariia Simonsen træde ud af bestyrelsen per 1. april, siger bestyrelsesformand i KNR, Nukaraq Eugenius.

Mariia Simonsen er valgt som bestyrelsesmedlem af Ilisimatusafik, der indstiller et medlem af KNRs bestyrelses med omfattende mediefaglig kompetence i forhold til grønlandske medier

Bestyrelsesformanden understreger, at Mariia Simonsen ikke har været involveret i sin bros ansættelse.

Læs også Nivi Olsen er ærgerlig over besparelser, der rammer KNR

- Da Karl-Henrik Simonsen kom på tale som en kandidat, var vi nødt til at tage en beslutning i bestyrelsen, om at Maria Simonsen ikke længere skal være med, og det har hun været helt indforstået med. Siden da har hun ikke været involveret på nogen måde i processen med at finde den rigtige direktør til KNR, siger Nukaraq Eugenius.

Det vides endnu ikke, hvem der skal efterfølge Mariaa Simonsen som medlem af KNRs bestyrelse.