BankNordik dropper danske erhvervskunder

Den færøske bank, BankNordik, skiller sig af med sine danske erhvervskunder.
24. november 2015 07:53

Egentlig havde BankNordik planlagt at sælge sine danske erhvervskundeaktiviteter til anden side på grund af nye lovkrav, men buddene var for lave.

Derfor vælger den færøske bank nu i stedet at afvikle forretningen selv og at give sine erhvervskunder besked om, at de må gå et andet sted hen.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra BankNordik i går mandag.

Banknordik regner selv med at have afviklet de fleste erhvervskunde-engagementer i løbet af første halvdel af 2016, og dermed er der lagt op til en ekstraordinær udbyttebetaling på op mod 200 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Banknordik i fremgang

 

Vil satse på Nordatlanten

På erhvervsområdet vil BankNordik som man tidligere har meldt ud specialisere kompetancerne på Nordatlanten, først og fremmest Færøerne og Grønland. Her kan bankens specialviden  om virksomhedstyper og samfundsforhold fuldt ud udnyttes, hedder det i videre i selskabsmeddelelsen.

Banken noterer samtidig, at den vil være en meget interessant aktør på de nordatlantiske markeder, fordi banken har en IT-platform, der kan udnyttes på tværs af landegrænser.

Men også fordi BankNordik er den største udbyder af bankforretninger på Færøerne, mens banken har en markedsandel på 20 % i Grønland og hurtigt voksende markedsandele i Danmark.

Banken er desuden i gang med at sælge forsikringsselskabet Vørdur, og når det er gennemført forventer banken at forkæle investorerne med et udbytte på mindst 100 millioner kroner, skriver Finanswatch på sin hjemmeside.