Bankansatte og arbejdsgivere genoptager forhandlinger

20. februar 2006 15:15

Overenskomstforhandlingerne for de bankansatte i Grønland er kommet i gang igen. Dermed er risikoen for, at de bankansatte går i strejke blevet mindre.

Det var Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, som i dag spillede ud med et nyt forhandlingstilbud, for at prøve at redde dialogen med fagforeningen Finansforbundet, efter at forhandlingerne brød sammen i sidste uge. Det var især på lønområdet, at parterne lå langt fra hinanden.

Fagforeningen for de bankansatte tager positivt imod GA’s nye forhandlingstilbud.

- Vi er glade for, at de har sendt det her udspil, vi synes det er et skridt i den rigtige retning. De er kommet med et forbedret udspil lønmæssigt, siger informationsmedarbejder Mogens Tang og fortsætter:

- Vi går ind i forhandling igen. Selvom der er et stykke vej endnu, så vil vi gerne være med til at forhandle. Vi har nu sendt GA et forslag og så forventer jeg, at vi snakker sammen inden for de nærmeste dage, siger Mogens Tang.

Strejkevarslet opretholdes indtil videre, så hvis der ikke kommer noget ud af forhandlingerne, er der planlagt strejke i bankerne fra 2.april.

Direktør for GA siger, at de venter på Finansforbundets tilbagemelding og at de med udspillet ønsker at få hul på knuden i forhandlingerne.