Bagmandspoliti fortsætter afhøringer

29. november 2005 10:55

For godt en uge siden ankom bagmandspolitiet til Nuuk. Den specielle politistyrke skal bistå i arbejdet med at kaste lys over den hemmeligholdte rapport om såkaldt illegalt fiskeri. En rapport der for eksempel hævdede, at der var langt flere rejer i sækkene end der officielt blev oplyst.

Fungerede politimester Bjørn Bay vil ikke udtale sig konkret om efterforskningen i forbindelse med sagen om illegalt fiskeri. Men han siger, at der ind til videre ikke har været problemer med at få folk til at møde op og deltage i afhøringerne. Det er indtil videre resulteret i mellem fem og ti afhøringer, oplyser Bjørn Bay.

Kendetegnende for bagmandspolitiets efterforskning er, at man går ekstremt stille med dørene netop for at komme til bunds i en sag. Faktisk er efterforskningen så hemmelig, at Bjørn Bay ikke engang ønsker at sætte beløb på sagen:

-Det ønsker jeg ikke at kommentere, men vi har en ide om, hvor mange penge, at det drejer sig om.

Sidst på ugen rejser de tre repræsentanter fra bagmandspolitiet hjem til Danmark, hvor de bliver julen over. I begyndelsen af det nye år rejser de tilbage til Grønland for at fortsætte med efterforskningen.