Badminton: 15-årig vinder over seniorer

Der har været afholdt kredsmesterskaber i badminton i Sydgrønland. 15-årige Nuka Mark Nielsen fra Arsarnerit i Narsaq viser stor fremgang. Se samtlige resultater.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. februar 2013 10:42

15-årige Nuka Mark Nielsen fra Narsaq har et usædvalig stort talent i badminton. Han vandt flere medaljer ved Arctic Winter Games i Whitehorse sidste år og har nu vundet tre guldmedaljer hos seniorer ved nyligt afholdte kredsmesterskaber i Sydgrønland.

- En stor del af forklaringen ligger i, at vi vores klub lægger meget stor vægt på, at tage os godt af de unge spillere. Nu har det givet pote og giver vores klub gode resultater ved forskellige mesterskaber, fortæller Anga Peter Edvardtsen, der er træner for Arsarnerit fra Narsaq.

Nuka Mark Nielsen deltog hos U-17 og seniorer. Han vandt guld i herresingle, mixdouble og herredouble hos seniorer. Men han måtte nøjes med en sølvmedalje i herresingle hos U-17, hvor han tabte til sin doublemakker Martin Sikemsen fra Arsarnerit.

U-17 spilleren Cecilie Josefsen, der også var med til Arctic Winter Games sidste år, stillede også op hos seniorer og U-17. Hun vandt guld i damedouble og mixdouble, men tabte til sin klubkammerat Maria Lyberth i single. Cecilie Josefsen vandt god guld i single hos U-17.

- Vi har faktisk endnu flere unge talenter på vej. Jeg er meget spændt på, at se de unge talenter om et par år, siger en tilfreds Anga Peter Edvardtsen.

Det er ikke kun Narsaq, der har fået gang i badmintonudviklingen i Sydgrønland. Nanortalik har også fået mange spillere efter at der blev afholdt badmintonskole i september sidste år.