Børnene i Sisimiut drømmer om at få en unik svømmehal bygget i byen

Qeqqeta Kommunia har netop afleveret en projektbeskrivelse til Villum fonden, omkring en svømmehal, bygget ind i fjeldet nær Spejdersøen i Sisimiuts sydvestlige del.
Skrevet af Karsten Sommer
10. juli 2013 09:55

Bassinet skal være 25 meter langt med 6 svømmebaner, samt vandrutschebane til børnene, babybassin, sauna og motionscenter.

Ideen med at bygge en svømmehal ind i et fjeld, er tidligere realiseret i Norge, og en række kommunalbestyrelsesmedlemmer i kommunen har ifølge lokalbladet Sivdleq, besøgt den norske svømmehal, og er begejstrede.

En svømmehal i fjeld kræver mindre vedligeholdelse, fjerner risikoen for skimmelsvamp, og sparer op til 50 procent i opvarmningsudgifter.

Formanden for Teknisk Udvalg, Hans Frederik Olsen, var indtil besøget i Norge skeptiker omkring tanken om at bygge svømmehallen ind i fjeldet.

- Men besøget i Norge har fjernet al tvivl hos mig, og nu håber jeg bare at projektet bliver til virkelighed, siger han til Sivdleq.

Nu håber kommunen blot at projektet vil blive godt modtaget af Villumfonden, som har en lang række andre mulige projekter at vælge imellem, når støttekronerne senere i år uddeles.