Børnedagen fejret i hele Grønland

Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
01. juni 2005 12:05

Den internationale børnedag markeres ikke kun i de store byer her i Grønland.

Børnene i bygden Tasiusaq ved Upernavik har i flere dage forberedt et større program, der startede i strålende solskinsvejr her til morgen. Det fortæller skoleleder Lea Nielsen Olsvig til Radioavisen.

Alle bygdens 54 børn fra første til niende klasse, mødte efter aftale op i rødt og lyserødt tøj og gik i optog gennem bygden. Ved middagstid var alle forældre blevet indbudt til byens servicehus, hvor børnene havde tilrettelagt et stort program. Og i aften klokken 19 er alle børn inviteret til dans og musik.

Også i Sydgrønland har der været markering af børnedagen.

Omkring 220 børn i Qaqortoq samledes ved Torvet i formiddags kl. 10, for at markere børnenes dag.

Børnene sang og borgmester Simon Simonsen holdt tale for at sige tillykke i anledning af dagen. Børnene tog derefter til den gamle fodboldbane for at spille mod de gamle.

I Nanortalik mener børnene at de voksne drikker for meget alkohol! Borgmester Tage Frederiksen mente det samme i sin tale til børnene i formiddags.

I Narsaq deltog omkring 400 børn og voksne i børnedagen ved kommunekontoret, hvor dagen skal fortsættes på fodboldbanen, siger forebyggelseskonsulent i Narsaq, Bolethe Stenskov.