Foto: Mads Pihl/Visit Greenland

AWG får besøgstal til at eksplodere

Antallet af besøgende er årets første fire måneder steget med en 33 procent og selv uden AWG er der god vækst i besøgstallet.

Arctic Winter Games har pyntet gevaldigt på turismen de første måneder af 2016, men selv uden de mange sportsfolk ser tallene faktisk rigtigt fornuftige ud. Det skriver Visit Greenland i en pressemeddelelse.

Årets første fire måneder byder således på 33 procent flere flyturister end sidste år.

Også stor vækst uden AWG

En af hovedårsagerne til den usædvanlig høje vækst skal dog findes i afholdelsen af Arctic Winter Games, som havde cirka 1.700 udenlandske gæster skriver Visit Greenland, men slår også fast, at selv uden sportsudøvere, trænere, hjælpere, officials og journalister så ser tallene ganske gode ud.

- Man kan argumentere for, at AWG er en enestående begivenhed og derfor ikke bør regnes med. Men selv hvis de cirka 1.700 udenlandske AWG-gæster trækkes fra, er væksten på 15 procent, hvilket stadig er meget positivt for en vintersæson, siger Mads Lumholt, der er seniorkonsulent hos Visit Greenland.

Endelig dom til sommer

Han gør det dog videre klart, at langt størstedelen af de turister, der besøger Grønland kommer i sommermånederne, hvorfor han først kan sige noget med sikkerhed om turismeudviklingen for i år, når tallene for de måneder er klar.

Den internationale tendens er dog, at de seneste års opsving i turismen ser ud til at fortsætte, lyder det fra Visit Greenland, som dog tager forbehold i forhold til, hvad Brexit og den uro det har givet på de globale aktiemarkeder kan komme til at betyde for rejselysten.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl