Autisme, ADHD og Tourette på programmet

Fagfolk fra det sociale område her i landet er i disse dage samlet i Nuuk til et kursus med fokus på børn med medfødte psykiske problemer eller problemer som følge af seksuelt misbrug.
13. august 2013 08:31

Emnerne, der tages op på kurset. er autisme, ADHD, Tourettes syndrom og OCD, samt de psykiske lidelser, som kan ramme børn, der har været udsat for seksuelt misbrug.

Der er tale om et kompetenceudviklingsforløb, der er skabt via et samarbejde mellem Departementet for Familie og Justitsvæsen, Kommuneqarfik Sermersooq, Aalborg Kommune og Mælkebøttecentret i Nuuk. Modul 1 blev afviklet i maj sidste år.

Formålet er, at styrke de faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der i det daglige arbejder med sociale udsatte børn og unge, samt deres familier.

- Det kan være et problematisk arbejde, der kræver mange personlige ressourcer og derfor er det nødvendigt, at give medarbejderne faglige redskaber, de kan bruge i arbejdet, så de derved kan medvirke til få brudt både den negative sociale og negative psykologiske arv, siger Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen, der kalder det et godt initiativ.