Asii Chemnitz Narup vil trække sig som landstingsmedlem

I den kommende Øst-Vest kommune, er to partier, nemlig Inuit Ataqatigiit og Demokraterne, samt Per Nukaaraq Hansen, netop nu i gang med at forhandle de sidste detaljer om en samarbejdsaftale på plads. Den kommende borgmester, Inuit Ataqatigiits Asii Chemnitz Narup, oplyser overfor radioavisen, at hun vil trække sig fra sin post i landstinget, så snart en samarbejdsaftale er på plads.

Når de igangværende forhandlinger munder ud i en konkret aftale, og Overgangsudvalgene er på plads, er det Asii Chemnitz Narups plan at trække sig fra posten i Landstinget:

- Borgmesterposten er forbundet med en del arbejde, og jeg vil bruge alle mine kræfter på det. Derfor vil jeg trække mig fra arbejdet i Landstinget når arbejdet går i gang, siger Asii Chemnitz Narup til radioavisen.

Spørgsmålet om dobbeltmandater gør sig gældende i flere af de ny kommuner.

Der er 21 personer i den kommende kommunalbestyrelse i Øst-Vest kommunen, ud af dem, skal syv desuden varetage arbejdet som medlemmer af Landstinget.

Agathe Fontain fra Inuit Ataqatigiit, og Demokraternes Palle Christiansen, der begge blev valgt ind i Midtkommunens kommunalbestyrelse, er ligeledes

Landstingsmedlemmer.

I Nordkommunen finder vi fire folk, der er både landstings- og kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Suppleant for Landstings- og Folketingsmedlem Juliane Henningsen, Aqqaluaq Egede, Inuit Ataqatigiit, er eneste landspolitiker i Sydkommunen.

I alt skulle der ved valget tirsdag vælges 72 medlemmer til Overgangsudvalgene, og ud af dem kan der altså findes 14 Landstingsmedlemmer. Ligeligt fordelt på syv mænd og syv kvinder.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt