Asii Chemnitz Narup ser positivt på partiseminar om omsorgssvigt

23. februar 2005 09:15

Siumut vil holde et partiseminar for at finde ud af hvad der kan gøres ved omsorgssvigtede børn herhjemme. Der findes ellers allerede et helt landsstyreområde, der har til opgave, at finde en løsning på problemer som omsorgssvigt, nemlig Familie og Sundhedsdirektoratet.

Men landsstyremedlemmet hilser alligevel koalitionspartnerens initiativ velkomment.

- Det glæder mig utroligt meget for hele det er et vigtigt fokusområde og et vigtigt samarbejdspunkt i koalitionens samarbejde. Og jeg synes ikke, at Siumut går ind og blander sig i Videnscentrets arbejde, siger Asii Chemnitz Narup.

Hun er spændt på om de resultater, der kommer ud af Siumuts partiseminar, vil give et bud på hvilke opgaver der er kommunens ansvar og hvad der hører under landsstyrets område.

- Jeg håber at det seminar kan inspirere kommunerne til at tage deres opgaver på sig, fordi de har det primære ansvar på hele børneområdet.

Til landstingets efterårssamling vil Asii Chemnitz Narup fremlægge en familiepolitisk redegørelse. Og i den forbindelse har hun bedt Familiedirektoratet om at arbejde med børneområdet som en samlet pakke under redegørelsen.