Asiaq lancerer ny vejrportal

Nu bliver det nemmere at holde øje med vejret i over 40 byer og bygder her i Grønland, inklusive en række udenskærs havområder.
Foto © : Asiaq
Skrevet af Karsten Sommer
07. marts 2016 11:37

På Asiaq’s nydesignede vejrhjemmeside, sila.asiaq.gl eller vejr.asiaq.gl kan man følge helt aktuelle vejrobservationer og se, hvordan temperatur, vindforhold, tryk, luftfugtighed, sigtbarhed og meget mere er lige nu og tilbage i tiden.

Asiaq påpeger at det er vigtigt for alle - både til søs og på fastlandet - at man på en samlet, overskuelig og brugervenlig side kan finde relevante og opdaterede informationer om vejret.

Observationerne på siden er endvidere tekstet og klar til oplæsning til glæde for de synshæmmede.

Timingen for lanceringen er ikke tilfældig

- Med Arctic Winter Games i fuld gang kan det være af stor interesse fra både arrangører og tilskuere for at have muligheden for at se, hvordan vejret er på de enkelte venues under AWG - udtaler projektleder Majbritt Westring Sørensen.

- Vi har derfor arbejdet ekstra hårdt for at færdiggøre vejrsiden, så folk nu kan se hvordan vejret er både i centrum af Nuuk, ved lufthavnen, på toppen af skiliften og i Qinngorput, fortæller hun.

Den opdaterede vejrside erstatter den velkendte Asiaq-vejrhjemmeside, der viste observationer for 19 forskellige lokaliteter. Nu er antallet oppe på 42 steder i hele landet.

Du kan allerede nu gå ind på vejr.asiaq.gl, og se hvordan vejret er lige der, hvor DU befinder dig.