Arne Villumsen: Arktisk ingeniør-uddannelsen har gode fremtidsperspektiver

Der er ingen grund til at frygte for den arktiske ingeniør-uddannelses fremtid, trods de seneste dages polemik om hvorvidt ophavsmanden, professor Arne Villumsen, var blevet fjernet fra stillingen som centerleder, eller selv har valgt at gå. Det forsikrer hovedpersonen selv.
Skrevet af Mads Lynge
25. januar 2012 16:28

- Den er i absolut gode hænder. Det er der alet ingen tvivl om. Det siger netop afgåede leder for Center for Arktisk Teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU, professor Arne Villumsen, og han fortsætter:

- Den uddannelse er jo en anerkendt uddannelse, både i Grønland, men jo også i det mere formelle system, som Danmarks Tekniske Universitet og dermed ARTEK er en del af. Så der er jo bekendtgørelser og så videre omkring uddannelse, som gør, at den kan man være helt 100 procent sikker på, at den eksistere og den består selvfølgelig fremover, selvom der kommer det her generationsskifte, siger han.

Et generationsskifte, som Arne Villumsen, der til sommer bliver 67 år, selv lagde op til for et par år siden.

Overfor Radioavisen har de øverst ansvarlige for uddannelsen givet udtryk for, at professorens afgang netop skyldtes dette generationsskifte.
Men selvom Arne Villumsen ikke vil gå i detaljer omkring omstændighederne, understreger han, at han gerne havde fortsat i spidsen indtil en afløser blev fundet:

- Det kunne måske være rart, at der var helt sikkerhed for, at når jeg nu bliver taget fra inden den nye centerleder er der, at jeg så lige var sikker på, at stadigvæk kunne få anden del af mit ønske opfyldt, nemlig det, at jeg kunne få lov til at aflevere de her ting til min afløser. Jeg er nu så optimistisk indstillet, at jeg tror, at det kan lade sig gøre også. Så mon ikke vi får drejet det her på plads sådan at jeg får lov til at aflevere det, som jeg har kaldt arvesølvet til min afløser her i løbet af 2012, siger professor i DTU, Arne Villumsen, tidligere centerleder af Center for Arktisk Teknologi, også kaldt ARTEK.