Arctic Travel Group tror på AUL

14. oktober 2005 10:07

Hjemmestyret modtager i dag et købstilbud på Arctic Umiaq Line. Det bekræfter bestyrelsesformanden for det nyoprettede trafikselskab Arctic Travel Group A/S.

Selskabet holder kortene tæt til kroppen, hvad angår det konkrete tilbud. Men bag tilbuddet ligger en tro på, at det godt kan betale sig.

- Ellers ville vi ikke gøre det, siger bestyrelsesformanden for Arctic Travel Group, Poul Lübbert og fortsætter:

- Vi er sikker på vi kan lave en god forretning, om ikke nu, så i de kommende år, siger Poul Lübbert. Han vil ikke afsløre, hvad tilbuddet går ud på og henviser til, at det nu er Hjemmestyret, der skal analysere tilbuddet.

- Det kan jo ende med noget helt andet end det, vi har givet tilbud på. Men vi håber, vi kan overtage nogle af aktiverne i AUL, så vi kan køre sejladsen videre i Grønland, siger Poul Lübbert.

Han lægger ikke skjul på, at det har været udfordrende at skulle skabe økonomi i et projekt der hidtil har fået et årligt tilskud på 50 millioner kroner fra Hjemmestyret.

- Det er jo klart at når AUL mister 50 millioner kroner skal man spidse penne. Så derfor er det jo de dele der kan gøres kommercielle uden tilskud, der er de dele, vi har haft fokus på, understreger Poul Lübbert.

Han tror på at turismen skal bære projektet igennem.:

- Vi er sikker på at turisttallene vil mangedobles i de kommende år og vi vil være en vigtig brik i det spil, da vi tror på at det er her der ligger en forretning, slutter Poul Lübbert fra Arctic Travel Group A/S.

Selskabet er nu registreret som aktieselskab i Erhvervs- og Selskabsstyrelse og har ifølge styrelsen adresse på Qullilerfik 2 i Nuuk.

Før redaktionens dead-line var det ikke muligt at få en kommentar fra Hjemmestyrets Bestyrelsessekretariat.